kalau bising sila tekan X...hihihihi

Friday, February 11, 2011

INI BUKAN CERITA CINTA SAYA..

ASSALAMUALAIKUM...

2nd post on blogspot... wuuhuuuu!! 


ok la straight to the point...nak cite sal cintan cintun ni...cite aku dari kecik belum sunat sampai la skang ni ha...
LOVE LIFE ni sensitip sket bagi aku....maklumla single mingle... haaaaiiiiih~~~ org lain cam happy je becinta...boleh je tahan lame..aku ado? NAN HADO~~~


DULU aku pecaye la cinta sejati la hape la, fairy tales, happy ending...skang susa siket...bile da kene batang idong baru tau susa nak carik partner yang betul2 ikhlas... 


mase skola rendah darjah 1 lagi aku da becinta...sunat pon tak lagi time tuh..AQIL BALIGH APETAH LAGI...minat la kat sorang ni name die juelina..die ade kemba, juelaila...si juelina ni santek la pulak kat mate aku time tuh...darjah 1 bukan tau ape...aku bantai tulis kat 1 kertas ni syafiq love juelina...


time tu plak penolong ketua gajah aku nampak aku tulis, die report kat cikgu aku....time tu cuak gile kot..aku koyak2 kertas tu campak dalam tong sampah...si penolong ketua gajah yang dengki ni sanggup amek, cantum2 balik and bagi kat cikgu tu...
HORROR LA PRANGAI KO PPUAN!!!
aku ingat lagi name kau, amalina...skang da besa tatau la jadi ape...huhuhuhu...tak pasal2 je cikgu tu marah aku, bace syafiq love juelina tu kuat2 1 klas denga..juelina tu plak dah segan, terus benci aku pastu..HORROR LA CRITE FIRST LOVE AKU!!...setahun je aku kat skolah tu...tahun depannye aku pindah skolah...carik awek lain plak...hui3...sampai la darjah 6...tuka tuka tuka tuka....cinta monyet sangat...biase la tu...sumorang pun becinta monyet dulu jugak kan...


skola menengah kureng sikit becinta..single mingle je....form 5 baru aku ade couple balik...tahan lame gak 4 tahun lebih...then ade la masalah yang tak boleh dielakkan, break lah kitorang....and still baik sampai skarang as friends...die mmg baik la...aku yang jahat...


pong pang pong pang scandal pong pang couple break pong pang single mingle jingle jingle bell pong pang pong pang.... 


1 peristiwa ni aku paling TAKKAN LUPE DALAM HIDUP AKU..aku rase dah lame aku tak ade partner..tetibe tbukak hati aku minat sorang ni...ok la aku namekan die SHA la ok? shasha ke shaniey ke sharil ke tak kesah la....die pun cam layaan je kan..1 malam ni kitorang kua makan, terus declare couple...dah suke gile babi nye pasal kan....sweet gile a jumpe SHA time tu...makan kat darussalam ss15 je...for the first week mmg macam dalam heaven..aku gi keje pon ingat die, hari2 contact, SHA gi singapore pun die still ingat aku...mmg aku sayang SHA...sayang sangat2 sangat2 sangat2...
2nd week couple, lepas SHA balik from singapore, die da lain...jarang contact...bile call pun asek penat je reason die...ok la aku faham la die penat keje...lame gile tak jumpe, aku rindu sangat...aku ajak SHA datang umah...die penat..ok la aku pun free time tu, aku datang la umah SHA...things went back to normal pastu...


3rd week, SHA dah tak contact, bile call marah2. hmm..ttau la..aku sangat sayang die...one day SHA mintak break..OMG...ok la pendekkan cite, aku jadi 'gile' for almost a month sebab SHA..da ala aku duduk umah sewa sorang2 time tu...gi keje pon dah tak fikir ape dah..kalau mati terhempas time tu mmg straight masuk neraka la aku...sedih sangat2...reason SHA, sebab tak confident ngan relationship ni, and nak concentrate dengan keje.... haiiih!!!!!!!!!!!!! dah tu kenape ajak couple mule2 dulu??? pfft...i need an explanation..tp sampai skarang pun SHA tak pnah nak explain...and i'm still waiting SHA...
tu la kali ptame aku sayang seseorang tu camtu skali sampai takut nak ade yang kedua...


H  E  A  R  T  B  R  O  K  E  N


padan muke aku....senang2 je caye org kan....hahahahaha...lepas je break ngan SHA, aku terus couple ngan sorang ni...MIN... rebound relationship...aku ingat dapat la lupekan SHA, susah weiiiii....aku ngan min bertahan 5 bulan je...pastu aku da tak sanggup da teruskan..menipu namenye tu...


bak kate org, KARMA la kan? WHAT GOES AROUND COMES AROUND...
dipermainkan, mempermainkan..and the next must be dipermainkan balik lah....
Lepas ngan SHA aku tak pecaye dah relationship2 nih....BULL CRAP!!!
aku bukan la manusie yang suke btukar2 partner...tp i WAS JUST LOOKING FOR SOMEONE YANG BETUL2 AKU SAYANG AND SAYANGKAN AKU.....tp aku belum jumpe sampai skarang...if ade pun, its ALREADY too late..lara je  hati aku nih....being single is always better...kan???? 




< MOTIF PROMOTE DIRI SINGLE KAT SINI? KAU MMG HORROR! >


PENGAJARAN YANG KITE PEROLEHI, JANGANLA SENANG PERCAYA KAT ORANG...kenal dulu hati budi baru lah couple....semoga korang dijauhi dari pengalaman2 pahit camni...





Asssalamualaikum...

9 comments:

" KK " said...

best jugak citer apik ni.... Klu perjalana itu lurus, lurus la ia.. klu pjalanan itu bengkang bengkonk,, bengkok la ialah.. fitrah itu yang hakiki..Nafsu itu nafsi..
anyway..Perjalanan bukan selalunya lancar..yang pasti stiap pjalanan itu ada lopak2nya...

asna ashraff said...

kimak kau!!! mana aku dalam kisah percintaan kau haaaaa??? penat jah aku dtg hantar 7 dulang!!!

shen said...

lol asna...7 dulang tu dah boleh amik balik da tu

syafiq othman said...

faez, thank you...tu la...u pun jangan senang pcaye kat org ok...tgk hati budi jugak...bkan muke je...tak pun kawen dulu baru bcinta..huhu..

asna, ni kesah chenta la...kau ngan aku dah kawen...ape de hal...hui3...wek over x? ke patut cite pasal ning baizura ngan kak pah je? ko knal SHA kan? ='(

shen, buruk siku tu..huhu..ni untuk pengajaran je la...my life is not perfect..nampak je happy dalam hati banyak memori sedih tau...

DianSiraLambert said...

kelopak mata aku kejap kecik kejap besar time baca blog ko..letih nk catch up ngnn font ko. haha

syafiq othman said...

o yeke..hui3..maaf..ok lah pasni aku wat 1 saiz je...

DianSiraLambert said...

laaa..bior lerrr,,,aku dh lama x exercise mata.hehe,,xpe nok.itu identity...

Muhammad Mushrin Bin Esa said...

Hey abang syafiq~lalalala....I bace your blog sambil keje tadi, terus tak mengantuk...haha...kene besar kecikkan mata jugak macam dian!

shen said...

takpe ah jadi buruk siku kadang2.

haha the font memang terbaik