kalau bising sila tekan X...hihihihi

Sunday, February 13, 2011

AKU CUMA TAK SEMPURNA....

kenape tibe2je aku rase tak sedap hati eh? banyak betul mende aku fikir...pasal keje,pasal family, pasal studies, pasal manusie facebook, pasal kewangan, pasal org2 yang aku sayang, pasal si backstabber, pasal kebodohan manusie, pasal kedengkian orang MELAYU, pasal rahsie orang yang aku pegang, pasal org yang benci aku dalam diam, pasal orang yang aku benci..


THIS IS ABOUT SHE <bukan nama sebenar>
seingat aku, dalam dunia ni aku takleh trime sorang umat ni je...yang aku betul2 tak boleh terima die sampai bile2...padahal ape yang die buat kat aku tu dah lame gile kot...time awal2 remaja dulu lagi...aku da patutnye lupekan dah...kadang2 terfikir, aku nak maafkan SHE lah...tp dalam hati aku mesti tak ikhlas nak lupekan ape SHE buat kat aku...kenape nii??? kerasnye hati aku....since habis skolah tak pnah jumpe die nih...tp ade skali tu terjumpe secare tak di'plan'...aku boleh je senyum tp dalam hati aku still tak boleh terima die...


ade je org2 yang aku tak suke lagi...tp so far aku boleh je abaikan, hal kau hal kau lah...tp yang SHE cam benci lebih sket...and sakit hati bile fikir balik....hmm...


bak kate orang, musuh jangan dicarik..die ade je tunjukkan yang die nak berbaik ngan aku, tp aku je yang hati keras cam batu...maybe belum masenye kot...so, habuuuuts lah pasal die tuh...cerita lama..
---------------------------------------------------------------------------


THIS IS ABOUT AFA <bukan nama sebenar>  <---skema ayam la plak..
aku tatau kenape aku boleh biarkan orang lain control hidup aku...dulu aku ok je ngan diorang...but ade 1 mase ni, aku dapat tau AFA cakap mende buruk pasal aku dengan sorang kawan aku ni ASA <bukan name sebenar gak> kat facebook...aku rase aku tak penah langsung mengutuk die, sepanjang aku duduk ngan dorang, aku banyak diaaaam je...kenape perlu kutuk aku? 


"setiap hari adelah kewajipan untuk die memperbodohkan diri sendiri"  <-- ok ni ayat agung die yang mmg tujukan kat aku and aku akan ingat sampai bile2...aku block terus sumorang yang ade kaitan dengan AFA kat facebook...
aku tau aku tak la pandai mane...tapi kau apesal tah tetibe carik pasal..maybe pade kau tu gurauan..aku yang hati tisu ni yang tak penah carik pasal pun ngan kau, tetibe kau nak carik pasal ngan aku, apasal tah? 


sejak peristiwa mengumpat aku kat fb tu, aku dah start tak baik ngan AFA, kalau jumpe buat senyum fake gile, even ngan kawan2 aku yanng rapat ngan die pun aku dah tak rapat...padahal aku perlukan  dorang  tu sume....ni la kelemahan aku...aku tak dapat control marah aku time tu, sampai aku hilang kawan2...at the end of the day, aku buat masalah sendiri kat diri aku...hal ni tinggalkan kesan kat aku, mase depan aku...kawan hilang, hidup aku tunggang langgang, my studies jadi haprak gile!!....sampai sekarang...........
------------------------------------------------------------------------------
satu hari tu kawan aku pun mcm kene tindas...die biar org lain control diri die...yang salah orang lain, die biar diri die kene marah...sorry la...time tu aku tak dapat control diri...aku cam marah je kawan aku tu sebab bia org buat camtu kat die...
sebabnye aku tau lame2 akan susahkan diri die jugak...aku mintak maaf...


mende2 macam ni buat aku stres kadang2.....ke aku terlalu berfikir? aku rase aku la org paling kurang berfikir pasal mende2  macam ni....haiiih...


luar nampak happy, dalam aku ngan tuhan je yang tau...aku benci perangai melayu tipikal<dengki>... dan aku bukan manusie jahat...


aku cuma tak sempurna.....

2 comments:

" KK " said...

biasa lah tu bro..dengki, busuk hati dah jadi permainan orang2 yg bodoh je... yang penting apik cool je.. jgn cepat melatah..Kita mmg x sempurna..

aneez cekhuduks bacee said...

maafkan lah selagi kite masih mampu memaafkan org len wlupun ape yg die buat kat kite Allah jek tau betape peritnye.....juz ignore the rest yg annoying tuh .....i'm sure 10 hates u but Allah pays u 1000 who would love u.....setiap ape yg terjadi ade sebab dan musababnye.....u DESERVE better.....kwan dtg dan pergi tp FAMILY tetap di sisi kite~~~chill bro..yg penting aku follower ko yg plg setia sejak 6 thun yg lalu...wakakka