kalau bising sila tekan X...hihihihi

Saturday, February 12, 2011

BONGEK LAH KAUUU~~

ASSALAMUALAIKUM.......


hari ni cam tak banyak aktiviti...duduk rumah teman mama je...hmm...sikit pasal family la...skang ni aku kat KAMPUNG BONGEK, rembau, negeri sembilan..ni la tempat aku membesa...


jap aku letak gamba bongek dan gombau...


rembau da dkat2 ngan melaka dah...

 motteeeeeeef kau promote rembau????

haaa ni la signboard depan kampung aku...hahahaha...moteeeef????

skang ni kat umah tinggal aku ngan mama je...papa takde...die keje kat subang..weekend baru balik...kalau hari biase, papa tak de umah...papa ngan mama dah hidup camni for almost 11 years...kagum gile ngan dorang..demi anak2 dan keluarga, sanggup berjauhan...sebelum ni ade adik aku yang last tu teman duduk rumah..but now die pun dah masuk asrama dah...dah besa dah adik2 aku...


hmm...papa dulu TUDM...tp dah bersara, die sambung keje as an aircraft technician kat Subang, mama cikgu kat skolah menengah kat rembau ni jugak....aku ANAK SULUNG...3 orang adik lagi sume ppuan..now sume dah duduk hostel...kalau aku tak duduk umah, memang mama duduk sorang je...which aku rase kesian kat mama, so buat mase ni aku decide tak nak la klua lame2 lagi..bertahan je la duduk rumah kejap..tanggungjawab kan..berdosa kalau tak tunaikan...tak dapat lah aku nak jimba jimba sangat ngan kengkawan kat KL....xpe, hari sabtu papa balik...boleh la aku klua ngan kawan2 kejap...HUYEAAAH!!!


CAMTU LA GAMAKNYE KEHIDUPAN FAMILY AKU NI...sederhana and stakat ni takde la problem ape2...ALHAMDULILLAH ya Allah......
and APE TAH AKTIVITI AKU KAT UMAH NI????  huhu sebnanye aku tgh siapkan CARTA ORGANISASI PERSATUAN SAINS & MATEMATIK untuk skolah mama..gune sugar paper, kertas warne sume lah.....baru 50% siap....and so far hasilnye ok lah kot...CHEWAH!! ni la rupenye 50% siap....


tema die agak girlish la...sebab tu aku pakai PINK PURPLE HITAM PUTIH...huhuhuhu nanti dah siap aku letak lagi lah...ni lah keje aku sepanjang hari dok GUNTING KERTAS, GAM KERTAS, LUKIS2, MAIN GLITTER POWDER yang horror ni ha..habis kilat2 badan aku......this is what i love to do kalau tengah rajin....ARTWORK, MASAK....kalau tengah malas mintak maap la...mmg tak buat pape lah...hui3...


belah malam plak aku dok tgk movie nih... LICENSE TO WED....cerite lame tp masyuk plak bile klua kat tv...hahaha...layaaan~~~


comel gile kot cite ni....and the best part is those fake babies.... baby tu boleh nanges, muntah, selseme, buang air sume.. 
kui kui kui....dorang gune untuk practice parenting...lawak gile...cam menarik je baby2 tuh..kalau dapat sebijik boleh buat main2...


aktiviti esok? esok pagi2 aku plan nak panjat gunung datuk..




kat blakang umah ni je ha gunung datuk.....selame2nye aku duduk kat rembau ni tak penah skali pun aku panjat..ni la 1st time nak naik...aku gi ngan sarah, kawan skola rendah aku...huhuhuu...


TAK TAKUT SESAT KE? tak payah la nak takut..bukan jauh pun..aku rase kalau sesat, pastu tersepak akar pokok lalu jatuh berguling guling sampai ke kaki gunung pun, sampai jugak kat blakang umah aku...so, kalau agak2 nak sesat esok, teknik guling guling je lah aku gune..ape de hal~~


checklist:
baju memanjat gunung (  )
seluar kalis koyak           (  )
pisau kecik                       (  )
baju mandi jeram           (  )
air minuman                    (  )
tuala mandi                      (  )
makanan                          (  )


cukup lah kot...ape je lagi tah....so harap2 esok tak sesat and tak patah riuk lah....amiiin~~~~




Assalamualaikum warahmatullah...







4 comments:

" KK " said...

nice introduction about your family n bongek......
so esok be carefull...enjoy your hiking....

Muhammad Mushrin Bin Esa said...

Yarh....u asyik komen kat my entry kan...let me do the same...haha....

asna ashraff said...

ish ish the more i read your blog the more girlish part of u i discovered. anyways... chantik carta organisasi kau... membuat kan aku teringt kat zaman sekolah lantas teringat kat kain-kain dewan sri bestari yang kita guna untuk bilik pesaka yang at last end up kat class aku. hahahaha

syafiq othman said...

huhu thanks faez,dah slamat dah segale2nye..huhuhuhu

mush, good..hahaha...

asna, zaman skola dulu tu mmg lawak la weii...aku kene buang pesaka sebab tu tau...padahal aku buat je keje...horror lah editor time tuh...