kalau bising sila tekan X...hihihihi

Friday, March 18, 2011

BILA ADIK2 DAH ADE BOYFRIEND

ASSALAMUALAIKUM...

for the second time aku gi panjat gunung datuk..kali ni dengan kawan aku, keif...die datang all the way from KL gi umah aku selasa aritu...rabu pagi2 tu kitorang naik...keif baik la budaknye...malu2 je kat umah aku tu ha...hahahahaha..penyegan rupenye budak ni....ngeh3..ini lah beliau...


panjat gunung ni fun gile kot sebnanye...mak cik aku yang start sebnanye aktiviti2 macam ni..bile die balik dari panjat gunung, die tunjuk gamba2 die mendaki gunung kat aku...dari situ la timbulnye minat aku nak panjat gunung...pade aku, aktiviti ni mmg sihat, murah and and banyak mende jadi la sepanjang mendaki tu..banyak experience, kenal ngan ramai orang, and boleh kuatkan otot kaki...

< keh3..tu je tujuan aku sebnanye..nak bina otot betis and peha sikit..tak la nampak macam tiang gol je...

ni sikit gamba yang kitorang sempat snap mase kat gunung datuk...





wooopsi!!! aurat tak leh tunjuk..

saye menutup aurat terima kasih..

sesudah turun, bile da smpai kaki gunung, kitorang rest hilangkan peluh dulu, and mandi sungai kat bawah tu..seronok la...rase fresh balik...and thank you untuk keif sebab teman aku naik gunung kali ni...hehehehe...


enough said about gunung, arini aku makan mende2 pelik...arini je aku dah makan sotong kurita, belut, macam2 lagi la...keif yang aja aku makan sushi...kalau ikutkan aku takkan makan sushi kot....walaubagaimanesekalipon, aku takkan makan sashimi, eiyyo.....eiyyyyuuuuu~~~~~


lepas makan sushi, aku gerak balik subang...and now aku kat subang...i went out with JUE kat shah alam...makan kat seksyen 7, hantar jue balik seksyen 17, then balik rumah subang bertapa sorang2....


hmmm...ttbe nak luahkan perasaan....aku penah benci cinta kot....i mean cinta selain dari Allah ngan family la...cinta cintun maksud aku yang suke same suke sesame insan, berkasih sayang bermanja2 ni...ala korang pon paham kannnn...motiff aku nak kene explain panjang lebar???


bukan ape...skang ni aku tak benci dah...wuu wuuu.... im ready for a relationship..tapi dengan sape tu masalahnye...yang aku nak, tak nak plak kat aku...bukan la memilih sangat pun aku nih...sumorang memilih kot..tipu la kalau korang main sebat sodok kaut angkut jinjing bimbit sondol je buat couple kan...tapi nak buat camne....lain orang lain taste...cinta tak boeh dipaksa...dan jangan paksa...if no means no lah...takde jodoh la tu..


nak berkenalan tu yang aku malas tuh..nak start a relationship ni pade aku malas gile kot...nak kene tanye suke kale ape, suke movie ape, suke ceklat ke tedibear, adik beradik bape orang, mak ayah keje ape, ciri2 pasangan idaman macam mane....sume lah kene tanye....hihihi...tp nak wat camne..kalau tak tanye camne nak kenal pastu nak couple kan...sabau je lah...


ciri2 pasangan idaman aku? baik budi pekerti, boleh blend in dengan family aku, orang negeri sembilan...kalau boleh yang seblah rumah, blakang rumah tu ha...sekampung ke, kampung sebelah ke...senang aku nak balik kampung time raya nanti tak yah gaduh2...hahahahahahahahahahaha...aku tak nak bercerai-berai sebab gaduh balik kampung weiii...


bile adik2 aku yang perempuan tuh sume dah start ade boyfriend masing2...mule lah pakcik dan makcik dan sepupu sepapat dan saudara mara dan kengkawan tanye..."kau dah ade yang punye lom along?" "BELOMMMM..nak kasi kawen sume adik2 dulu baru along kawen."- ni je la jawapan standard aku...baru 23 tahun kot..rilex la...beranak awal2 pun cam tak senonok je...hui3...


KE DAH SAMPAI MASE SEBNANYE CARIK PASANGAN? SAPE TAK NAK PASANGAN WEII....NAKKKKKK SANGAT2....NAAAAAK...NAAAAAAAK~~ haaaa kan dah meroyan dah aku...


hmmm...
desperate ke aku nih?? no no no no no...cuma mencari yang terbaik untuk diri sendiri..itu aje...
masalahnye, susah nak carik yang betul2 ikhlas...yang terima kite seadanya yang bukan suka kite sebab musabab yang tak sepatutnye....dok main tarik2 tali sampai bile????????????? kejap cakap nak kejap cakap tak nak...kunnapaiellek amma karupal naddusandrem manipal uppuyillek puci....korang paham2 sendiri lah ye maksudnye..pape hal pun, good luck la untuk aku carik pasangan...

and pesanan ringkas untuk mama ngan papa, kalau dah cecah 30 tahun along tak ade calon lagi, sila lah carikkan jodoh untuk along....along ON JE sebab tau pilihan mama ngan papa mesti yang terbaik skali...



ASSALAMUALAIKUM...

18 comments:

asna ashraff said...

kalau nak belakang umah, adik beradik kamil pearl tu lah gamaknya!!!

masalahnya, nak ke diorg kat kau!??! hahaha

vamp said...

sgt menghiburkan. good luck lah ea cari psangan... bile ko ckp pasal "pling mlas nk mulakan pengenalan" aku pon sdar... itu juga antara sbb aku dah tak reti nk g gatal pikat ati ank teruna org lain

chekuduks bacee said...

yess!yesss orgg n9 is a priority! ade chance!ngahahahha.....buatlah competition spe nk kawen ngan MR BONGEK~ahah!

myasara said...

hahahaha.......sgal ko nie rpe nye capeq......bru ak tau kot........don't worie......stiap org dh t'tlis cpe jdoh nye sjk azali ag......just doa je lh k......tul gk tu....ko g lh kawen ngn org sblh umh ko tue....tp de org kew???ahaks.....

renjizakura said...

aik ada plak bintang2 yer kat dlm gambar.
Tu gambar censored tuh

Aiman Ariffin said...

hahaha funnyla you syafiq seriously. its good to know that u are ready to embrace love again :)

and best giler doh ada activity naik gunung sume. JELES AMAT! haih

Meicther Metz said...

dear mso,

GILIRAN AKU NAK NAIK GUNUNG BILA PULAKKK???!!!!!

regards,
MM
*sigh

syafiq othman said...

asna, wakakakaka adik beradik die sume dah kawen doe..tinggal die je...mampu kau? huhuhu

poyya, hehehe tu la wei....kalau dah kenal takpe..nak start knal tu yang leceh...malas...hehe thanks bace poy...

kuduk, sah2 orang negeri sembilan...eh, tak leh cakap mende2 macam ni..jodoh kite tak tentukan..kang apat yang kelantan sabah sarawak kang menangis lah kite...hui3...

myasara, hehehehe seblah kanan ade orang..seblah kiri takde lagi...coming soon kot...hehe

keif, haha wajib letak bintang or nanti ade yang tergoda...paraaaah~~

aiman, yeay yeay msim mengawan sudah kembali...kui3..jom mengawan...eh nanti kalau balik msia singgah la rembau..boleh naik gunung jugak.. =)

syafiq othman said...

meicther, hehe bila bila laaaa...bongek-PJ is not that far....nahahaha tp tolong la bukan bulan ni..boleh putus urat kakai kalau naik lagi...

Meicther Metz said...

1- bukit broga
2- Gunung Tok wan
3- gunung datu/o
4- ayak teghejun
5- wayang
6- popcorn
7- bongek
8- subang
9- naik kapal (ko driver)
10- makan makan

*sebarang penambahan nt aku updatekan... ^____^v

syafiq othman said...

meicther, banyak la plak...wakakakakakaka nak naik kapal pi mana? duduk PJ diam2 sudah....

chekuduks bacee said...

uihhhhhh kelantan2 jgn mention nt ade yg terase~~~~HAHA!

syafiq othman said...

kuduk, yeke...woopsiii...ok sorry2...ngahahaha...

asphaq said...

Hai ZUL. lol!

syafiq othman said...

zul je ke asphaq???

Joey said...

now i know.

this made me much more believe that you and your best friend just teasing and playing with the mass.

p/s entah hapa2 komen aku..hahaha

syafiq othman said...

joey, huhu playing with what? love? huhuhuuu

mista cookies said...

hye zul.. lol